Željeznice RS: Pušten u rad informacioni terminal

Bez autora
Apr 18 2010

U željezničkoj stanici Dobrljin, na granici sa Hrvatskom, pušten je u rad informacioni sistem za praćenje rada kola i saobraćaja vozova. Sektor za informacione sisteme i informatičke tehnologije izradio je odgovarajući program, koji je do sada, pored stanice Dobrljin, instalisan u stanicama Prijedor, Banjaluka, Doboj, Šamac, Brčko i Zvornik. Puštanje u rad nformacionog sistema na mrežu ŽRS značajno pojednostavljuje praćenje obima rada sa kolima i saobraćaj vozova, a međusobnu uvezanost na različitim lokacijama omogućava jedinstvena baza podataka. Prema redu vožnje ŽRS-a za 2009/2010. godinu na 420 kilometara pruga u Srpskoj dnevno saobraća 85 putničkih vozova, od čega je iz željezničke stanice u Banjaluci 18 polazaka, Prijedoru 17, Novom Gradu 20 i Doboju 30 polazaka.

Željeznice RS: Pušten u rad informacioni terminalU željezničkoj stanici Dobrljin, na granici sa Hrvatskom, pušten je u rad informacioni sistem za praćenje rada kola i saobraćaja vozova, objavljeno je u službenom glasilu Željeznica Republike Srpske (ŽRS) "Glas željezničara".

Sektor za informacione sisteme i informatičke tehnologije izradio je odgovarajući program, koji je do sada, pored stanice Dobrljin, instalisan u stanicama Prijedor, Banjaluka, Doboj, Šamac, Brčko i Zvornik.

Puštanje u rad nformacionog sistema na mrežu ŽRS značajno pojednostavljuje praćenje obima rada sa kolima i saobraćaj vozova, a međusobnu uvezanost na različitim lokacijama omogućava jedinstvena baza podataka.

Prema redu vožnje ŽRS-a za 2009/2010. godinu na 420 kilometara pruga u Srpskoj dnevno saobraća 85 putničkih vozova, od čega je iz željezničke stanice u Banjaluci 18 polazaka, Prijedoru 17, Novom Gradu 20 i Doboju 30 polazaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik